A képzés főbb jellemzői
Az Élelmiszeripari laboráns tanfolyam legfontosabb jellemzői:
- A képzés várható időtartama: 5 hónap
- A képzés óraszáma: 400 óra
- A felkészítés módja: kontakt online oktatás + gyakorlat
- Oktatási napok: hétköznap heti két alkalommal, 17:00 órai kezdettel.
- Az élő online előadásokat rögzítjük, azok bármikor visszahallgathatóak!
A képzés követelményeinek elsajátításáról a képzésben résztvevő a képzés befejeztével házivizsga keretében ad számot. A számonkérés formája: írásbeli feladatmegoldás.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése: tanúsítvány
Szakképesítő vizsga
Sikeres házivizsga esetén tanúsítvány kerül kiállításra, mely tanúsítvánnyal a képzésben résztvevő szakképesítő vizsgára jelentkezhet, mely független akkreditált vizsgaközpontban tehető le.
A hallgatónak jogában áll bármely általa választott vizsgaközponttal felvenni a kapcsolatot és vizsgáját egyénileg megszervezni, de ennek lebonyolításával a Képző intézményt is megbízhatja. Utóbbi esetben a vizsgaszervezéssel kapcsolatos minden feladatot átvállalunk.
Szakképesítő vizsgán a számonkérés formái: projektfeladat (komplex élelmiszervizsgálat és dokumentálás).
Megszerezhető végzettség: 07214006 számú államilag elismert Élelmiszeripari laboráns szakképesítés.
Az Élelmiszeripari laboráns képzés képzési programja ide kattintva érhető el.
Időpontok, városok
A képzés díjával kapcsolatos információk
A képzés költsége:
- Képzési díj: 235.000 Ft
- Egyösszegű fizetés esetén: 220.000 Ft
- 10.000 Ft-os határidős kedvezménnyel: 225.000 vagy 210.000 Ft
Jelentkezzen december 10-ig még a régi áron januárban induló Élelmiszeripari laboráns tanfolyamunkra és takarítson meg 30.000 Ft-t!
Rugalmas részletfizetési lehetőségek! Érdeklődjön elérhetőségeinken!
A képzési díj a tananyagot tartalmazza, a felnőttképzési tevékenység áfamentes!
A szakképesítő vizsga díja: 65.000 Ft
Utaláshoz/készpénzbefizetéshez szükséges adatok:
- Kedvezményezett neve: Novum7 Szolgáltató Kft.
- Számlavezető bank neve: K&H Bank
- Számlaszám: 10403909-50527074-68881009
- IBAN: HU76 10403909-50527074-68881009
- SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
Kedvezmények
Élelmiszeripari laboráns képzésünk aktuális kedvezményei:
- 15.000 Ft kedvezményt adunk, ha egy összegben egyenlíti ki a képzés díját!
- További 10.000 Ft kedvezményt adunk, amennyiben jelentkezését követően 5 napon belül kiegyenlíti a képzési díjat vagy annak első részletét.
A fenti kedvezmények összevonhatóak!
Kapcsolat
Nem kapott minden kérdésére választ? Keressen minket elérhetőségeinken!
Ferencz Csaba képzésszervező
- Mobil ⇒ h-p: 8.00-19.00; szo : 9.00-16.00 +36 30 458 2381
- E-mail ⇒ info@novum7.hu
A képzés megkezdéséhez szükséges feltételek
Az Élelmiszeripari laboráns képzés megkezdéséhez néhány egyszerű feltételnek meg kell felelni:
- Iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági: szükséges (33/1998. (VI. 24.) NM rendelet. A formanyomtatvány ide kattintva tölthető le.
- Felnőttképzési szerződés: szükséges (a 2013. évi LXXVII. törvény 13. § alapján)
- A képzésben résztvevő személy adatainak megadása: szükséges (a 2013. évi LXXVII. törvény 21. § alapján)
Általános információk
Az Élelmiszeripari laboráns képzés jellege: állam által elismert szakképesítést adó szakmai képzés.
Az elmúlt évek egyik legnagyobb ütemben növekvő ágazata az élelmiszeripar. A biztonságos élelmiszer-előállítás megteremtése és fenntartása az élelmiszerellátási-lánc minden szereplőjének a legfontosabb feladata. A rendszeres vizsgálatok végzése már a kisebb vállalkozások számára is előírás, de egyben a termékeivel szembeni fogyasztói bizalom kulcsa. Az Élelmiszeripari laboráns különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok félkésztermékek, csomagolóanyagok tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai és érzékszervi) a vizsgálatát végzi, élelmiszer-biztonságot ellenőriz. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is.
Az Élelmiszeripari laboráns az élelmiszeripari nyersanyagok, félkész és késztermékek analitikai vizsgálatát megszervezi és elvégezi. A munkaterületet előkészíti, mintát vesz és minta előkészítést végez. Szakszerűen használja a laboratóriumi és üzemi eszközöket, a gyártási eljárás fázisaiban ellenőrzi az élelmiszer minőségét. Vizsgálati szabvány alkalmazásával a minták összetételének minőségi és mennyiségi meghatározását elvégzi. Az Élelmiszeripari laboráns vizsgálja a csomagolóanyagok és csomagolás megfelelőségét, ellenőrzi a címkézést, mérési jegyzőkönyvet készít és a mért adatok alapján az élelmiszereket minősíti.
A korábbi OKJ-s képzések helyét 2021-től egy új felnőttképzési rendszer vette át, melynek keretei között hasonlóképpen államilag elismert szakképesítés szerezhető! A korábbi OKJ-s Élelmiszeripari laboráns képzéssel egyenértékű Élelmiszeripari laboráns szakképesítő képzés immár online képzési formában is elérhető!